Mina resa med konst och kurbits

Så länge jag kan minnas har jag älskat att måla och skapa. Min mormor uppmuntrade mig mycket när jag var liten att göra kreationer av naturens gåvor som att smycka sandtårtor eller måla på sten. Vi spenderade mycket tid i naturen och hon såg skönhet överallt, samlade på roliga rötter och stenar. Sedan har jag även en mor som som målar dalahästar så därav fick jag tidigt penseln i handen.

Som 16-åring fick jag i mitt första uppdrag att måla kurbits på små träskidor till vasaloppet som sedan såldes som medaljer till åkarna. Så kom jag in på kurbitsmåleriet och mitt egna intresse för denna vackra konstform fick mig sedan att utvecklas självständigt inom ämnet. Jag har kollat på andra som målar och samlat på bilder jag stöter på längst livets väg. 

Efter tonåren gick mina vägar mot teatern och andra konstformer och i många år målade jag ingen kurbits. Men måla och skapa gjorde jag mycket. Jag utbildande mig till teaterpedagog och började även jobba med det efter högskolan. Jag köpte då mina egna oljefärger och penslar och tänkte att jag skulle börja måla kurbits igen. Men all min tid gick till teatern och allt annat i livet och redan som 25 år gick min resa tyvärr rakt in i väggen. 

Sjukskriven och deprimerad såg jag färgerna och penslarna jag köpt två år tidigare och började då måla. Vilket blev min räddning. Jag målade och målade och målade. Med penseln och blommorna som min bästa vän har jag sakta tagit mig tillbaka och idag som 31 år lever jag på mitt skapande.

Jag reser land och rike runt och gör min egna grej av allt. Jag håller kurser, har utställningar och gör live-framträdanden. Teatern finns där med mig genom mina live-målningar. Kreativiteten flödar och allt jag har gjort i livet har lett mig till att jag idag lever min dröm. Fri, skapandes och med traditionen tryggt med mig.


Mitt uppdrag är att sprida glädje i världen med blommor och vackra mönster!

 

Traditionellt och unikt hantverk som kan målas på allt!